با توجه به وضعیت معیشتی کنونی، انتخاب بهترین نوع از طلاق میتواند حامی حق و حقوق قانونی و مالی شما باشد. استفاده از بهترین خدمات مشاوره طلاق حضوری و یا آنلاین میتواند به شما در انتخاب صحیحترین راه کمک کند. تعداد جلسات مشاوره بسته به شرایط حقوقی شما و نوع طلاق، 4 – 9 جلسه است. مشاورین طلاق طی این جلسات سعی میکنند تا شما را با انواع طلاق آشنا کنند. آنها با در نظر گرفتن شرایط مالی و وضعیت زندگی مشترکتان، شما را در تصمیمگیری درست یاری میکنند. وکلای حقوقی و یا مشاوران، همچنین در مورد حضانت و امکان سازگاری مجدد با همسرتان، مشاوره میدهند. به این ترتیب، دید وسیعتری از مواد و لوایح طلاق در شما ایجاد خواهد شد. سپس به بررسی ابعاد طلاق با توجه به وضعیت تان میپردازند.
مشاوره طلاق چیست؟
مشاوره طلاق عبارت است از آشنایی کامل و جامع شما با انواع طلاق و اطلاعات کامل از مراحل و چگونگی فرایند قانونی طلاق، طوری که حقوق و منافع مالی شما به صورت کامل حفظ شود. این مشاورهها به دو صورت آنلاین و حضوری صورت میگیرد. شما با توجه به حضور و یا عدم حضور در این جلسات، میتوانید با مشاور خود در تماس باشید. به این ترتیب، او در پیشبرد هرکدام از روندهای قانونی طلاق، شما را راهنمایی میکند.
مراحل مشاوره طلاق به چه صورت و چند جلسه است؟
بهترین مشاوره های طلاق به دو صورت انجام میشود:
در نوع اول، شما قبل از پرکردن فرم دادخواست طلاق، با انتخاب وکیل و یا مشاور توانمند، میتوانید در جلسات حضور یافته و پیش از اقدام درباره چگونگی انجام روند قانونی طلاق، اطلاعاتی کسب کنید. همچنین آگاهی مییابید که با انتخاب کدام نوع از طلاقهای موجود، منافع مالی و معنوی شما حفظ خواهد شد. بسته به نیاز شما، مشاور در طی 5 تا 7 جلسه، اطلاعات لازم را میدهد. بعد از آن می توانید روند قانونی طلاق را آغاز کنید.
در نوع دیگر، شما به دستور قاضی ملزم میشوید تا به جلسات مشاوره بروید. شما بعد از حضور در اولین جلسه دادگاه و یا با بررسی قاضی پیش از شروع روند قانونی دادگاه، به مراکز مشاوره خانواده و یا طلاق احضار خواهید شد. این مورد کاملا بستگی به نظر قاضی درباره کیفیت پرونده شما دارد. حضور در جلسات چون به دستور قاضی است، برای شما ضرورت دارد و 4 تا 7جلسه میباشد.
در هر دوی این مشاورهها، مشاور با دادن فرمی، از شما میخواهد وضعیت مالی، میزان مهریه و نفقه توافق شده را یادداشت کنید تا با داشتن اطلاعات کافی، به شما آگاهی لازم را ببخشد.
در مشاوره طلاق چه میگویند؟
چه به صورت حضوری و یا آنلاین، در ابتدا سؤالی از شما پرسیده میشود: آیا تصمیمتان برای جدایی جدی است؟ این سؤال بسیار مهم و کلیدی است. زیرا امروزه پدیده طلاق در ایران، برای زوجین تبدیل به یک مد شده است و با ظهور اولین نشانههای اختلاف، تصمیم به جدایی میگیرند.
مشاور بعد از آگاهی از نیت جدی شما برای جدایی، سراغ پرسشهای بعدی میرود. اما اگر متوجه شود که تصمیم شما یک لجبازی است، در همان جلسات اول، سعی بر به وجود آوردن صلح و سازش میکند. اگر روند اصرار شما برای جدایی بیشتر باشد، بنابر خواسته شما، درباره طلاق با شما صحبت میکند.
نکتهای که در طی جلسات مشاوره باید در نظر بگیرید آن است که به نظر شخص مشاور اهمیت دهید. زیرا آنچه او برای شما صلاح میبیند، با توجه به وضعیت شما و به دور از احساسات است.
در صورتی که قصد شما برای طلاق جدی باشد، سؤال بعدی این است که آیا قصد بازگشت به زندگی را دارید یا خیر. اگر جواب شما مثبت باشد، او گزینه طلاق رجعی را به شما پیشنهاد میدهد. از آنجا که بسیاری از زوجین با این نوع جدایی آشنا نیستند، مشاور توضیح کاملی در مورد آن ارائه می دهد. در صورتی که زوجین قصد بازگشت نداشته باشند، مشاور، طلاق بائن را پیشنهاد میکند و وارد مسائل مالی و حقوقی میشود.
از جمله سؤالات مشاوره جدایی زوجین به صورت زیر است:
- آیا قصد بخشیدن مهریه خود را دارید؟
- آیا طلاق شما به صورت توافقی است؟ در صورت توافقی بودن؛ سر چه موضوعاتی توافق کردهاید؟
- آیا طلاق غیابی است؟
- آیا حق طلاق را دارید؟
- درباره حضانت فرزندان با همسرتان به نتیجه رسیدهاید؟
- میزان نفقه فرزندان آیا برای هر دو مقبول است؟
اینها پرسشهایی است که هرکدام از مشاوران با توجه به پاسخ های شما خواهند پرسید. به یاد داشته باشید که جواب های صادقانه و بی تعصب شما، در ارائه بهترین مشاوره و انتخاب روش مناسب، بسیار اثر بخش خواهد بود.
کاملترین مشاوره طلاق توافقی چگونه باید باشد؟
باید توجه داشته باشید چنانچه طلاق شما توافقی باشد، لازم است مشاور از توافقات شما آگاهی کامل داشته باشد. بیشتر زوجین تنها در موضوعاتی چون مهریه، نفقه و یا حضانت فرزندان به تفاهم میرسند و از موضوعات مهم دیگر غافل میشوند. موضوعاتی مانند مقدار خرجی ماهانه، نفقه برای فرزند و میزان جلسات و ساعت هایی که زن و مرد می توانند فرزند خود را ببینند. این موارد بسیار مهم است. زیرا گاه همین موضوعات باعث میشود تا زوجین توافقی بودن یک طلاق را بهم بزنند.
در صورتی که با کمک مشاور، بر سر تمامی موضوعات به تفاهم و نتیجه واحدی رسیدید، مشاور به شما طلاق رجعی را پیشنهاد میکند. زیرا قصد تمامی مشاوران در درجه اول به وجود آوردن سازش میان زوجین است.
اگر همچنان در روند طلاق خود اصرار داشتید، باید گواهی عدم امکان سازش تهیه کنید تا در طی جلسات دادگاه، آن را به قاضی نشان دهید. درصورتی که در تهیه اثبات گواهی عدم سازش به مشکلی برخوردید، مشاور به شما پیشنهاد میکند که وکیل بگیرید. همچنین میتوانید با آوردن داور، از عدم سازش خود دفاع کنید. جلسات طلاق توافقی به صورت آنلاین و یا حضوری 4 تا 5 جلسه میباشد.
سؤالات مشاوره طلاق توافقی
مشاور در ابتدا سؤالات زیر را خواهد پرسید:
- سر چه موضوعاتی به توافق رسیدهاید؟
- چرا قصد ادامه زندگی ندارید؟
- آیا فرزندی دارید یا خیر؟
- حق طلاق با کدام یک از زوجین است؟
- میزان نفقه و حقوق مالی از جمله مهریه چقدر است؟
- آیا طلاق توافقی، خلع است یا مبارات؟
- درصورتی که طلاق از نوع خلع است، قرار شده زن چه مبلغی را به همسر خود پرداخت نماید تا وی راضی به طلاق شود؟ آیا این مبلغ کمتر از مهریه است و یا بیشتر؟
مشاور با در نظر گرفتن تمام پاسخ های صادقانه شما، از حرفهایتان یاد داشت برداری می کند و در شروط طلاق شما با یک جمع بندی از صحبتهایتان به شما درباره تصمیمتان قطعیت میدهد. اگر در صحبتهایی متوجه شود که حقوقتان نادیده گرفته شده است، حتماً یاداوری میکند.
تعداد جلسات و هزینه مشاوره طلاق توافقی
تعداد جلسات و هزینه مشاوره برای طلاق توافقی چه به صورت آنلاین و یا حضوری متغیر است. به ازای هر جلسه حضوری 75 هزارتومان و آنلاین 60 تا 50هزارتومان از شما دریافت میشود. جلسات طلاق توافقی بین 4 تا 5 جلسه میباشد و بستگی به میزان نیاز شما دارد. در نظر داشته باشید که با توجه به نوسانات اقتصادی، ممکن است در حال حاضر، این مبالغ کم و یا زیادتر از مقدار مذکور باشد.
مشاوره و سؤالات طلاق غیابی چگونه است؟
طلاق غیابی به صورت معمول طلاقی پیچیده و زمانبر است به همین دلیل از حساسیت بالایی برخوردار است. زیرا با نبود یکی از زوجین حقوق مالی و یا کیفیت طلاق دستخوش تغییراتی می شود. مشاور از شما خواهد پرسید که:
- آیا حق طلاق دارید؟
- همسرتان به کدام یک از شروط عقد نامه متعهد نبوده است و آیا مدرکی دال بر نقض هر کدام دارید؟
- آیا همسرتان مفقود است و یا صرفاً اطلاعی از اقدام شما برای طلاق ندارد؟
- میزان مهریه و نفقه قدر است؟
- فرزندی دارید یا خیر؟
- آیا دلیلی بر حرج و عسر دارید؟
مشاور با در نظر گرفتن پاسخهای شما به انجام فرایند طلاق غیابی کمک می کند. تعداد جلسات مشاوره طلاق غیابی 5 تا 9 جلسه است.
مشاوره طلاق رجعی و بائن چگونه است؟
در این مورد، مشاور به شما در باره لحاظ کردن مدت عده زن و نکات دیگر، اطلاعاتی می دهد. نکاتی چون این موضوع که زوجین همسر قانونی یکدیگر هستند و مرد و زن باید نسبت به انجام تکالیف خود کوتاهی نکنند. همچنین یادآور میشود، اگر تمایل به برگشت دارید، لازم است تا قبل از تمام شدن مدت عده، به یکدیگر بازگردید. در غیر این صورت، طلاق رجعی به بائن تبدیل میشود و برای با هم بودن، نیاز به عقد مجدد خواهد بود. علاوه بر اینها، درباره موضوعاتی چون مدت زمان ترک و دلیل انتخاب این نوع طلاق، از زوجین سوال میشود. معمولاً بیشتر کسانی که قصد طلاق رجعی دارند، هدفشان صرفاً دادن مهلتی برای بازیابی زندگیشان است.
جدایی به روش بائن همواره یکی از پر بحثترین طلاقهاست و گاها مانند طلاق غیابی زمانبر میشود. بنابراین برای افرادی که خواهان طلاق فوری هستند، پیشنهاد نمیشود. در طلاق بائن زوجین همواره بر سر موضوعاتی چون مهریه، نفقه و حضانت فرزندان بحث و اختلاف نظرهای شدیدی دارند. مشاور ابتدا سعی می کند تا از شروطی که زوجین در عقدنامه قید کردهاند اطلاعاتی به دست آورد. سپس طبق تعهدات زوجین، نظرات خود را بیان کند. مشاور در صورت عدم توانایی مرد در پرداخت مهریه، راه های دیگری از جمله قسط بندی کردن و یا مهلت گرفتن را پیشنهاد میکند. در مورد حضانت فرزندان، اگر سن فرزندان کمتر از سن قانونی باشند، از زوجین میخواهد تا منطقی تصمیمگیری کنند و به آینده فرزند لطمهای وارد نکنند. او در این تصمیم گیری نیز به زن و مرد مشورت میدهد.
جلسات طلاق بائن بین 5 تا 9 جلسه طول می کشد. اما در صورتی که زوجین سازش نکنند، مشاور سعی میکند تا آنها را به نقطه نظر مشترکی برساند تا روند دادگاه طولانی تر نشود.
منظور از مشاوره طلاق بهزیستی چیست؟
مراکز مشاوره بهزیستی نهادی است که در آن، خدمات بسیاری از جمله توانبخشی، ترک اعتیاد و یا به سرپرست گرفتن کودکان بیسرپرست و بسیاری موضوع دیگر فعالیت می کند. یکی دیگر از فعالیتهای این نهاد ارائه خدمات مشاورهای به زوجینی است که قصد جدایی دارند. این نهاد سعی بر حفظ و تداوم نهاد خانواده دارد. به همین دلیل، تمامی فعالیتهای آنها از جمله مددکاری، مشاوره حقوقی، روانشناسی، روانپزشکی و بسیاری دیگر، به صورت رایگان میباشد.
سؤالات رایج شما
برای زنی که حق طلاق دارد کدام روش بهتر است؟
برای این پرسش پاسخ واحدی وجود ندارد. زیرا امروزه عوامل بسیاری در روند یک جدایی اثر دارد. داشتن حق طلاق برای زن، فقط مقدمهای برای شروع جدایی است و با داشتن آن شما حق بیشتری برای جدایی خواهید داشت. اما این، لزوماً به معنای رای دادگاه به جدایی نیست. طلاق از هر قسمی که باشد، اگر حقوق شما بسته به وضعیتتان نادیده گرفته نشود، مشاور پس از سپری کردن جلساتی بهترین گزینه را پیشنهاد میدهد.
طلاق مناسب برای کسانی که به لحاظ مالی ضعیف هستند کدام است؟
برای کسانی که از وضعیت مالی ضعیفی دارند، طلاق توافقی و رجعی بهترین گزینه می باشد. زیرا:
- در طلاق توافقی از تعداد جلسات مشاورهای زیاد و یا رفت و آمدهای مکرر به دادگاه خبری نیست.
- در طلاق رجعی نیز چون به صورت قانونی همسر یکدیگر هستید، به جلسات دادگاه و مشاوره اجباری نیاز ندارید.
اشخاصی که استطاعت مالی دارند از کدام روش استفاده کنند؟
برای کسانی که استطاعت مالی دارند، معمولاً تعداد جلسات دادگاه و یا مشاوره ملاک نیست. آنها صرفاً میخواهند حقوق خود را به صورت کامل دریافت کنند. لذا این موضوع به نظر شخصی زوجین و راهنماییهای مشاور بستگی دارد.
جهت دریافت هر گونه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری در زمینه طلاق، مشاوره ازدواج، خیانت و غیره، با متخصصان ما در هما مشاور ارتباط برقرار کنید. ما آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستیم.